Bugetul pentru învățământ nu include influențele din creșterea salariului minim

> „Noi lucrăm cu materialul clientului, profesorii fiind angajații Guvernului, iar de la Primărie nu pot fi acoperite respectivele diferențe” a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava
 

Alocările de la centru care vor fi prinse în bugetul local cu titlu de cheltuieli pentru salarizarea personalului din învățământul preuniversitar sucevean de stat sunt diminuate cu 3 milioane de lei, a declarat primarului Sucevei, Ion Lungu. „Au venit sume mai mici la salarizarea personalului, bugetul fiind fundamentat la realizările de anul trecut. A sosit mai puțin cu 30 de miliarde de lei vechi, însă în ultima parte a anului se fac rectificări” a evidențiat Lungu. Astfel, bugetul pentru învățământul sucevean este în scădere față de cel din 2013, executat la 23,7 milioane de lei. Aceasta și în condițiile în care în previziunile de buget pe acesta an nu au fost prinse nici influențele din majorarea salariului minim brut pe țară de la 800 la 850 de lei pe lună, dar nici creșterile salariale pentru debutanții din sistem. „Bugetul pe anul trecut la cheltuieli de personal era mai mare cu 30 de miliarde de lei vechi, față decât ne-a venit de la Direcția de Finanțe. Însă așa se întâmplă în fiecare an, peste tot în țară. Pe de altă parte, noi lucrăm cu materialul clientului, profesorii fiind angajații Guvernului, iar de la Primărie nu pot fi acoperite respectivele diferențe” a precizat Ion Lungu, accentuând că în decembrie se va face rectificarea cuvenită. De precizat este faptul că deliberativul sucevean a aprobat, în ședința ordinară de pe 28 noiembrie 2013, rectificarea bugetului local cu 4,51 de milioane de lei. Potrivit unei adrese a Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava, fondurile respective proveneau din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor, 4,33 de milioane de lei luând calea asigurării cheltuielilor de personal din învățământul preuniversitar sucevean, iar 172.600 de lei fiind orientate pentru acoperirea unor cheltuieli materiale, respectiv a celor cu bunurile și serviciile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: