24 Ianuarie, la Biblioteca Municipală din Câmpulung

După frumoasele manifestări dedicate poetului național, Mihai Eminescu, organizate în colaborare și cu participarea unor clase de elevi și profesori de la Colegiul “Dragoș Vodă” și, respectiv, Școala Profesională Specială din localitate, Biblioteca Municipală din Câmpulung a venit în fața unui public numeros, tineri și vârstnici, cu o manifestare de suflet dedicată zilei de 24 Ianuarie.
 

Despre însemnătatea acestei importante zile de “naștere a României” și condițiile care au favorizat și condus la acest mare act istoric a vorbit – documentat și convingător – prof. Ioan Popoiu. Putem spune că manifestarea s-a transformat până la urmă într-un adevărat simpozion, prin completările minuțioase făcute de inginerul pensionar Vasile Andriescu despre contribuția adusă în anii premergători Unirii de tehnicienii din cele două principate românești, prin publicațiile de specialitate ale vremii, folosite deopotrivă în Moldova și Țara Românească. Un mic istoric în versuri a prezentat cu acest prilej și dl Petru Țăranu, iar prozatorul Ion Grămadă a încântat publicul cu lectura unei scrieri, din multele publicate, despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza. * * * Cu același prilej, scriitorul Decebal Al. Seul și-a lansat o nouă carte (a unsprezecea adusă cititorilor din Câmpulung, prin lansările făcute la bibliotecă și, respectiv, Casa de Cultură din localitate). Noua apariție editorială, “Muzica iernii”, ieșită de sub tipar la Editura Penumbre din București, ilustrată de cunoscutul artist plastic Ioan Maftei, cuprinde ceea ce autorul a publicat în „Crai nou” și alte ziare și reviste („Plumb”, „Bucovina literară”, „Pro Saeculum”, „Ateneu” Bacău ș.a.) proze scurte, inspirate din vița oamenilor și frumusețea magică a locurilor în care trăiește de peste 35 de ani și pe care – mărturisește autorul – “l-am îndrăgit și contopit cu propria-mi ființă, fiind impresionat, de exemplu, nu numai de frumusețea pădurii, ci și de tot ce există în ea: păsări, animale, foșnetul ierbii…” Despre carte a vorbit cu multă căldură confratele său într-ale scrisului, prozatorul Mugurel Sasu, manifestarea fiind moderată de prof. Silviu-Petrică Ciulei, directorul bibliotecii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: