Ultima săptămână pentru declararea contribuției sociale și a impozitului pe venit

Ultima zi pentru depunerea declarației privind obligația de plată a contribuției sociale, a impozitului pe venit și a evidenței nominale a persoanelor este 27 ianuarie, anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava.
 

Purtătorul de cuvânt al instituției, Oana Violeta Apetrea, precizează că au obligația de a depune „formularul 112” persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajator; entitățile asimilate angajatorului; plătitorii de venituri cu regim de reținere la sursă; instituțiile publice care calculează, rețin, plătesc și, după caz, suportă contribuții sociale; angajații rezidenți sau nerezidenți care își desfășoară activitatea în România, precum și angajatori nerezidenți care nu au sediul social sau reprezentanță în România. Oana Violeta Apetrea reliefează că impozitul pe veniturile din salarii datorate de sediile secundare cu minim 5 salariați, care dețin cod fiscal pentru impozitul pe salarii, se declară și se plătește de societatea mamă la organul fiscal la care aceasta este înregistrată. Codul fiscal al fiecărui sediu secundar și impozitul pe salarii aferent se declară la secțiunea „F.2” a formularului 112. Pentru plata impozitului, societatea mamă va întocmi câte un ordin de plată distinct pentru fiecare sediu secundar, la codul de identificare fiscală al beneficiarului înscriindu-se codul fiscal al sediului secundar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: