„Zidul Morții”

Autoritățile sucevene discută azi cu reprezentanții constructorilor

> Ieri, la București, reprezentanții firmei au avut convorbiri cu șefii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale
Autoritățile sucevene ar urma să se întâlnească, astăzi, cu reprezentanții firmei care construiește șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava pentru a stabili soluția pentru eliminarea problemelor legate de „Zidul Morții”, după ce ieri reprezentanții firmei au avut discuții pe subiectul lucrărilor la șoseaua de ocolire, la București, cu conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Antreprenorul lucrării șoselei de ocolire a municipiului Suceava a avut, luni, o întâlnire cu conducerea CNADNR privind continuarea lucrărilor în vederea finalizării șoselei, dar și despre soluția tehnică în cazul pilonului de pe DN 17 supranumit „Zidul Morții”.
 

Reprezentanții firmei urmează să aibă, marți, discuții cu autoritățile sucevene pentru soluționare problemei determinate de construcția pilonului unui pod de susținere a șoselei ocolitoare în mijlocul DN 17. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii „Ora de politică” de la Intermedia TV, că a fost convocată compania constructoare pentru discuții cu autoritățile pentru găsirea soluțiilor pentru fluidizarea accesului în zona respectivă. El a spus că va cere categoric firmei ca accesul să fie foarte clar și să nu mai existe risc de accidente. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a arătat că proiectul actual trebuie modificat și că sensul giratoriu ce va fi realizat în jurul acestui pilon va trebui iluminat și că vor fi montați stâlpi de iluminat și pe o parte și pe alta a bretelelor de acces. Reamintim că peste cinci sute de persoane, între care mulți tineri, rude ale victimelor accidentelor, fostul rector al USV, Adrian Graur, membri ai societății civile, artiști, membri ai unor partide politice, au participat, vineri seara, la acțiunea inițiată pe o rețea de socializare pentru a sensibiliza autoritățile să găsească soluția pentru ca în această zonă să nu se mai producă accidente mortale. După ce s-au adunat în parcarea hipermarketului Real, participanții au pornit în marș spre „Zidul Morții”, purtând candele aprinse în mână. Coloana era deschisă de persoane care aveau pancarte cu mesajul „Aici se moare”, dar între cei care au participat la marș s-au aflat și persoane care aveau mesaje prin care cereau ca DNA să ancheteze modul în care s-a făcut această lucrare sau altele prin care se cerea Guvernului să aloce fonduri pentru finalizarea șoselei ocolitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: