Licitație pentru reparații capitale la podul de peste râul Suceava și pasajul CFR, ambele din Ițcani

> Proiectul, care include și reabilitarea a 10 artere de circulație și a încă două poduri din cartierul Burdujeni, are valoarea de peste 27 milioane de lei
 

Astăzi are loc licitația pentru desemnarea executantului lucrărilor aferente proiectului de reabilitare a 10 străzi, a pasajului CFR și podului rutier de peste râul Suceava, ambele din cartierul Ițcani, a anunțat, ieri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Valoarea lucrărilor este de peste 27 milioane de lei, participanții la licitație fiind obligați să fi avut, în ultimii 3 ani, o cifră de afaceri dublă valorii investiției, adică de mai mult de 54 de milioane de lei. De asemenea, valoarea contractelor similare din ultimii 3 ani, derulate de competitori, nu poate fi mai mică de 25 de milioane de lei. Prin implementarea proiectului, în reședința de județ intră în reabilitare 10 artere de circulație, cea mai importantă fiind bulevardul George Enescu. Acesta urmează să fie modernizat prin amenajarea unei benzi suplimentare, destinată exclusiv staționărilor, celelalte 4 fiind disponibile doar pentru traficul auto. Finalizate urmează a fi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a proiectului POR din anii trecuți, în lucru intrând străzile Traian Vuia, Cernăuți și Grigore Alexandru Ghica, toate înspre Siret. Intervenții se vor desfășura, de asemenea, pe strada Universității, precum și la două poduri de pe străzile Cuza Vodă și Plevnei, din cartierul Burdujeni. Reparații capitale, la părțile de infrastructură și suprastructură, vor fi făcute la podul rutier de peste râul Suceava și pasarela CFR, ambele din cartierul Ițcani. „Importante sunt reparațiile capitale de la podul de peste râul Suceava, dar și cele de la pasajul peste calea ferată” a subliniat șeful administrației municipale, Ion Lungu. Finanțarea este obținută din economiile făcute în cadrul Programului Operațional Regional (POR), termenul limită pentru încheierea intervențiilor fiind 15 iunie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: