Festivalul de datini și obiceiuri populare ,,Cetina de brad” de la Pârteștii de Sus

La Căminul Cultural al satului Pârteștii de Sus, comuna Cacica, pe 26 decembrie a.c., va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri populare ,,Cetina de brad”.
 

Evenimentul, aflat la ediția a XIII-a, va fi organizat de Școala Gimnazială Pârteștii de Sus în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Muzeul Obiceiurilor Populare Gura Humorului și Consiliul Comunal, respectiv Primăria Cacica. Scopul organizării acestei manifestări artistice este dezvoltarea dragostei pentru folclor, păstrarea și practicarea datinilor și obiceiurilor populare, păstrarea și îmbrăcarea portului popular de copiii și tinerii satului și educarea spiritului de toleranță și de comunicare între participanți. La festival s-au înscris grupuri de colindători și urători de la școlile gimnaziale Stulpicani, Gura Humorului, Comănești, Solca, Cacica, Pârteștii de Sus, Solonețu-Nou și Clit, de la liceele Cajvana, Pârteștii de Jos și Liteni, ansamblurile folclorice „Solonceanca” din Solonețu-Nou, „Pădurețul” din Pârteștii de Sus și Corul Bisericii Ortodoxe „Mihail și Gavriil”. Din programul artistic nu vor lipsi colindele, urăturile, jocul caprei, al urșilor, al căiuților sau al măștilor, plugușorul, sorcova, „Pădurețul”, dar și dansuri populare poloneze. Participanții vor fi răsplătiți cu diplome, trofee, dulciuri, premii realizate din fonduri asigurate de CL și Primăria Cacica, de Comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale Pârteștii de Sus. Vă invităm să participați pentru a asista la datini și obiceiuri străvechi la Sfintele sărbători de Crăciun, Anul Nou și Bobotează, ce vor fi prezentate cu dragoste și talent de copiii participanți! (Prof. COJOCAR SAHLEAN MARCEL, directorul Școlii Gimnaziale Pârteștii de Sus)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI