Pentru a doua oară consecutive

Universitatea Suceava a obținut cel mai înalt calificativ acordat de ARACIS

Universitatea „Ștefan cel Mare” a obținut pentru a doua oară, consecutiv, calificativul „grad de încredere ridicat” acordat de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS), fiind „cea mai înaltă recunoaștere acordată unei universități în sistemul național de învățământ”, a informat conducerea USV.
 

Rezultatul a fost obținut în urma vizitei de evaluare efectuate de o comisie ARACIS, acest statut fiind valabil încă 5 ani de acum înainte. „Universității sucevene îi sunt astfel recunoscute performanțele didactice și științifice potrivit unor indicatori de calitate raportați la cele mai bune practici academice din spațiul european. Prin realizările deosebite din ultimii ani, beneficiind și de sprijinul comunității locale, școala academică suceveană a dovedit că este un reper educațional important pentru pregătirea viitorilor specialiști în concordanță cu cerințele pieței, oferind oportunități performante de studiu pentru a putea fi considerată o universitate europeană”, a declarat conducerea universității Suceava. În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2013, o comisie de experți de la ARACIS, alcătuită din 18 profesori universitari din țară și din străinătate și 2 studenți din partea organizațiilor naționale studențești, s-a aflat la Suceava pentru a evalua activitatea USV în funcție de o serie complexă de indicatori. „Evaluarea s-a realizat în conformitate cu o nouă metodologie, ale cărei criterii au fost elaborate cu o exigență sporită față de ultima evaluare realizată în urmă cu 5 ani. Echipa de evaluatori, care a avut întâlniri cu reprezentanții conducerii universității și ai facultăților, cu studenți și cadre didactice, cu angajatorii din Suceava, cu absolvenți ai instituției, a urmărit îndeaproape activitatea didactică și de cercetare desfășurate la USV, precum și evoluția numărului de studenți din perioada vizată, baza materială, serviciile oferite studenților și procentul de absolvire. În egală măsură, comisia ARACIS a analizat în vederea reacreditării și zece programe de studiu din cadrul Facultăților de Litere și Științe ale Comunicării, Istorie și Geografie, Inginerie Alimentară, Silvicultură, Științe Economice și Administrație Publică, Inginerie Mecanică și Educație Fizică și Sport”, au mai precizat reprezentanții USV. ARACIS acordă calificativele „Grad de încredere ridicat”, „Grad de încredere”, „Grad de încredere limitat” și „Lipsă de încredere”. De la începutul anului 2013, au fost evaluate de ARCIS alte 11 universități din țară, dar numai patru dintre acestea au primit cel mai înalt calificativ: „Grad de încredere ridicat”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI