Lucrările la casele polone de la Pleșa și Solonețu Nou, pe ultima sută de metri

Lucrările la Casa Polonă de la Pleșa vor fi finalizate în cursul acestei luni, urmând ca în 2014 să se cumpere mobilierul și celelalte accesorii necesare pentru buna funcționare a clădirii.
 

Deputatul Ghervazen Longher, care este și președintele Uniunii Polonezilor din România, a declarat că o astfel de investiție era necesară pentru comunitatea din Pleșa. „În felul acesta, oamenii de aici vor putea să organizeze petreceri, dar și alte evenimente locale, cum ar fi serbări școlare sau cu ocazia unor sărbători religioase. Mă bucur că am reușit să finalizăm tot ce ne-am propus pentru acest an, iar în acest fel, în primăvara anului viitor, clădirea va fi funcțională” a arătat deputatul din partea minorității polone, precizând că, pentru a ridica această casă polonă, s-au cheltuit circa 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA, iar banii au provenit din fondurile proprii ale Uniunii Polonezilor din România. Casa Polonă de la Pleșa are o sală de spectacole, bucătărie dotată după ultimele standarde și cinci camere de cazare. În total, este vorba de o clădire cu o suprafață de aproximativ 600 mp, care beneficiază și de o parcare. Ghervazen Longher a mai menționat că pe ultima sută de metri sunt și lucrările la Casa Polonă de la Solonețu Nou. Potrivit lui, clădirea de la Solonețu Nou, inaugurată parțial încă din 2012, este realizată cu fonduri alocate de statul polon, valoarea totală fiind de peste 1 milion de euro. „Dacă acum este funcțională sala de spectacole, anul viitor vor fi date în folosință și camerele de cazare, nouă la număr, între care și două apartamente. Utilitatea acestei clădiri s-a dovedit deja în lunile scurse de la inaugurarea la care au participat inclusiv autorități din Polonia, aici fiind organizate mai multe evenimente importante din viața comunității din Solonețu Nou” a arătat președintele Uniunii Polonezilor din România. Nu în ultimul rând, Ghervazen Longher a mai ținut să sublinieze că, pentru anul viitor, cel mai important proiect al conducerii Uniunii Polonezilor din România este ridicarea Casei Polone de la Moara. Aceasta se va construi la intrarea în Moara, pe un teren care este în curs de achiziție, în proiect fiind cuprins și un teren de sport. „Ne-am propus ca în fiecare an să realizăm obiective care să vină în sprijinul comunităților locale. Din fericire, am realizat cam tot ce am gândit și sper să continuăm pe aceeași linie și în anii care urmează. E datoria noastră, a celor din conducerea Uniunii, să ne implicăm în toate comunitățile în care trăiesc etnici polonezi și cred că până acum nu am dezamăgit pe nimeni” a încheiat deputatul Ghervazen Longher.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI