Sancțiuni la operatorii suceveni de transport persoane

> În urma deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă
 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfășurat o campanie de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile profesionale la care sunt expuși, dar și de verificare a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă la operatorii de transport licențiați pentru transportul rutier de persoane. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, informează că acțiunea a urmărit creșterea gradului de responsabilizare a lucrătorilor care, în exercitarea sarcinilor de serviciu, efectuează transporturi de persoane. „Campania a fost adresată angajatorilor și lucrătorilor care desfășoară activități de transport rutier de persoane. Aceasta a urmărit, în principal, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor care efectuează activități economice de transport rutier de persoane” a subliniat inspectorul-șef sucevean. Scopul acțiunii a constat în respectarea obligației de a fi folosite microbuze și autobuze sigure Potrivit lui Romeo Butnariu scopul campaniei a constat în crearea unui mediu de muncă sigur și sănătos pentru conducătorii auto, precum și impunerea obligației utilizării unor echipamente de muncă, respectiv autobuze și microbuze, fără pericol din punct de vedere al securității și sănătății în muncă. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului „Control securitate și sănătate în muncă” au controlat 10 operatori licențiați pentru transportul rutier de persoane privind respectarea prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă, pentru deficiențele constatate aplicându-se 14 sancțiuni contravenționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: