Hotelul nedorit

Probabil ați observat și dumneavoastră că, mai nou, în limbajul ofertanților de servicii spitalicești a fost introdusă și un fel de aluzie la servicii hoteliere, adică la calitatea condițiilor de ședere a bolnavilor în timpul internării lor în spital. Care, de exemplu, poate „porni” de la repartizarea a doi bolnavi în același pat într-un salon cu încă 5-6 asemenea paturi „duble”, situație care dublează și starea de supremă incomoditate creată de suferință, fiind obligat a te culca cu un necunoscut când nu poți dormi nici măcar cu tine însuți. Ca să ajungă la dreptul de a boli singur într-un salon cu grup sanitar propriu și duș, cu televizor etc. Între cele două extreme este drum lung, parcurs cu greu, și poate niciodată atins, de cel amărât, dar ușor și scurt pentru cel cu bani sau demn în vreun fel de a fi luat în seamă de decidenții de peste saloanele suferinței.
 

Dumitru TEODORESCU

Am bolit ceva vreme într-una din secțiile așa-zis cuminți ale spitalului județean: cea de infecțioase. (Despre care doctorițele de acolo spuneau că are o producție „mică” de decese. Nu a fost mică, căci, o infecție scăpată de sub control ucide cu aceeași eficacitate precum cancerul). „Sejurul” unor bolnavi este, în general, lung acolo, astfel că unul dintre cei veniți și reveniți în secție, bolnav cu vechime adică, mă felicita că am ajuns atât de târziu (har Domnului), adică acum când condițiile „de trai de om bolnav” sunt deja incompatibile cu cele pe care le parcurseseră ei mai înainte. „Câteodată, mi-a spus bietul om, prăpădit deja astăzi, aveam impresia că-s în pușcărie, doar că aveam dreptul să plec dacă aș fi vrut. În rest, pușcărie. Mă mir cum suportau femeile astea – doctorițe, asistente, infirmiere – orele în care trebuiau să-și facă aici slujba”. Anul acesta, spitalul a adăugat secțiilor profund modernizate (inclusiv din perspectivă „hotelieră”) altele, astfel că ți se pare firesc ca managerul Vasile Râmbu să vorbească, tot firesc, de condiții de clinică universitară! Spitalul Județean Suceava a evoluat extraordinar. Mă bucur cu umilință că cel ce-mi atrăgea atenția asupra acelei evoluții văzute din secția de infecțioase nu s-a prăpădit înainte să se bucure de diferență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: