Concursul interjudețean de fizică „Profizica” de la Vaslui

Elevii suceveni s-au clasat pe primele locuri

Concursul interjudețean de fizică „Profizica” de la Vaslui a oferit elevilor suceveni un nou prilej de a-și etala cunoștințele și de a obține trei premii I, patru premii II, două premii III și o mențiune.
 

Concursul s-a desfășurat pe secțiuni, în funcție de conținutul programei de fizică și de numărul anual de ore: secțiunea Licee filiera teoretică, secțiunea Licee filiera teoretică – profil uman, Licee filiera tehnologică – toate profilurile, și secțiunea Gimnaziu. Pentru fiecare secțiune s-a întocmit un clasament separat. Doi elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, îndrumați de profesorul Costică Costan, au obținut locul I la secțiunea Licee filiera teoretic: Lucian Bicsi, clasa a XI-a și Roxana-Maria Iliese, clasa a X-a. Pe locul II la licee s-au situat Crina Carpiuc, clasa a X-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului (filiera tehnologică), pregătită de profesor Sorin Tănase, Alexandru Negură, clasa a XI-a la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc – filiera teoretică, pregătit de prof. Nicolae Debren, iar la filiera tehnologică, tot premiul II, Andreia Preutescu, clasa a IX-a, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, profesor Sorin Tănase. La secțiunea elevilor de gimnaziu, pe locul II s-a clasat David Andrei Vasileniuc, clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, pregătit prof. Marilena Sibechi. Pe locul III sunt alți doi elevi de la „Ștefan cel Mare”, pregătiți, de asemenea de prof. Costică Costan: Ștefan Ciprian, clasa a IX-a, și Ana Maria Marcu, clasa a X-a. O mențiune la secțiunea Gimnaziu a obținut elevul Andrei Palaghianu, clasa a VIII a la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, pregătit de prof. Ioan Gorcea. Concursul s-a desfășurat la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui, reunind cei mai buni elevi din clasele VII-XII, din județele Vaslui, Iași, Neamț, Bacău, Botoșani și Suceava. Lotul județului Suceava a fost însoțit la Vaslui de profesorii Ilie Cosovanu de la Liceul Tehnologic ,, Tomșa Vodă” din Solca și Sorin Tănase de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI