Circa 500 de salariați, concediați colectiv din cauza venirii frigului

> „Disponibilizările provin din construcții și se încadrează în specificul șomajului ciclic al acestei perioade de finalizare a activităților din respectivul domeniu de activitate”, relevă Anca Capverde, purtător de cuvânt al AJOFM
 

Numai în luna noiembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a primit de la agenții economici de pe raza județului Suceava înștiințări privind concedierea a aproximativ 500 de salariați, informează Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM. Oficialul instituției sucevene susține că fenomenul este specific intrării în sezonul rece, când încetează cu preponderență activitățile din sectorul construcțiilor. „În cursul lunii trecute, din notificările primite de la angajatori, am înregistrat peste 500 de persoane care urmează să fie disponibilizate în perioada următoare. Disponibilizările provin din sectorul construcțiilor și se încadrează în specificul șomajului ciclic al perioadei de finalizare a activităților din acest domeniu de activitate”, relevă Capverde. Purtătorul de cuvânt precizează că respectivele concedieri se vor reflecta într-o ușoară creștere a ratei șomajului, majoritatea concediaților urmând a fi rechemați la serviciu odată cu venirea primăverii. „De regulă, persoanele disponibilizate sunt reangajate în primăvara anului următor, însă, ca urmare a repetitivității acestui proces, este de așteptat ca rata șomajului să crească ușor, dar fără un impact emoțional negativ pe piața muncii”, explică Anca Capverde, motivul invocat de angajatorii din construcții fiind restrângerea lucrărilor, din cauza timpului nefavorabil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: