Realități încă neevidențiate pe piața suceveană a muncii

> „Sunt convinsă că au mai rămas segmente necercetate”, declară șefa AJOFM, Mirela Adomnicăi, precizând că un studiu în acest sens va fi operat din 2014 > Între timp, s-a constatat o creștere a ofertei de locuri de muncă pentru ocupațiile de natură tehnică
 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava are în vedere promovarea unui proiect de cercetare a pieței muncii din județ. Directorul executiv Mirela Adomnicăi precizează că inițiativa ar putea fi materializată în cadrul programelor de finanțare din exercițiul bugetar european care debutează anul viitor, susținând că acest domeniu nu a mai fost sondat de mult timp și că o asemenea cercetare ar releva realități județene încă neevidențiate. „Nu s-a mai făcut de multă vreme o asemenea sondare, din perspectiva care ne interesează pe noi, printre care și cea a cererii angajatorilor. Noi avem informații doar din ceea ce înseamnă partea de statistică, adică din numărul de locuri de muncă vacante comunicate, precum și de la compartimentul de consiliere, din care vedem înspre care cursuri se îndreaptă șomerii. Însă sunt convinsă că au mai rămas segmente necercetate și că acestea ar arăta o altă realitate de pe piața muncii” arată șefa AJOFM. Adomnicăi precizează că, de altfel, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, tot printr-un proiect cu finanțare comunitară europeană, a lansat, printr-o serie de chestionare postate pe pagina web a instituției, o acțiune de prospectare a poziției angajatorilor în raport cu piața muncii. Scopul acesteia ar fi tocmai problema acută a corelării între serviciile oferite prin cursurile de formare profesională și nevoia de pe piață, „întrucât aceasta din urmă s-a schimbat în ultima perioadă, atât ca structură a șomerilor, exigențe, cât și ca nevoi ale angajatorilor”. Pe de altă parte, directorul executiv al AJOFM a remarcat că, dacă până acum ofertele de slujbe veneau cu preponderență din zona serviciilor, în ultimul timp există o tendință de creștere a cererii pentru „tehnicieni”. „Începe, din nou, să apară o cerere înspre ocupațiile de natură tehnică. Se caută ingineri în construcții, inginer mecanici, până acum marea cerere fiind pe partea de servicii, pentru bucătari, ospătari etc. De aceea și cursurile organizate de AJOFM au fost mai multe pe această parte” explică Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: