Suceava

Constructorii rețelelor de apă exagerează anunțând „realizări mărețe”

> „Spun că au realizat strada în proporție de 70-80%, când, de fapt, se spune că nu este chiar așa” arată primarul Ion Lungu > Pe bulevardul George Enescu, o bandă de circulație va fi scoasă din circulație aproape 3 săptămâni
Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu înaintează în ritm satisfăcător, însă, pentru a face pe plac autorităților, aceștia declară drept realizări și lucrări pe care nu le-au executat, a subliniat, după comandamentul de ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. „Așa sunt constructorii, mai au și darul acesta de a exagera. Sigur, aceste termene sunt, de multe ori, relative, însă îi ținem în stare «caldă» și o vom scoate la capăt” reliefează Lungu, făcând referire la angajamentele nerespectate la execuția de pe străzile Mitocului și Petru Rareș.
 

Pe strada Ștefan cel Mare, cea pe care se află Palatul Administrativ al județului, au loc probe la rețele, după care se va reface și carosabilul. Edilul-șef a ținut să reamintească faptul că, după intervențiile la sistemul de utilități, anul viitor în zonă se va amenaja paviment, iar accesul va fi permis doar pietonilor. Lungu a declarat, de asemenea, că va avea discuții cu reprezentanții Bisericii Armene, astfel încât să fie rezolvate aspectele juridice privitoare la accesul echipelor de muncitori în perimetrul de pe Zamca. „Există o porțiune de conductă care trece pe un teren proprietate privată al Bisericii Armene. Însă avem relații bune și vom găsi soluțiile potrivite” a precizat șeful administrației locale. Pe strada Aurel Vlaicu, una care a provocat ani întregi de disconfort ițcănenilor riverani, execuția la rețele este abia la jumătate, primarul sperând ca aceasta să înainteze într-un ritm susținut, iar mai apoi să se facă probele și branșamentele. „După acestea, urmează să intervenim cu asfaltare, pe o stradă care a dat multe bătăi de cap cetățenilor din zonă, știut fiind faptul că acolo este foarte mult praf, pe timp de vară” a evidențiat Lungu. Primarul a arătat că s-au finalizat lucrările pe Aleea Dumbrăvii și pe străzile Mitocelului și Câmpului, artere care, din cauza rețelelor proaste de apă și canalizare, nu au putut fi asfaltate în urmă cu un an, prin proiectul european de modernizare finanțat în cadrul POR. Primarul a mai spus că, pe bulevardul George Enescu, o bandă de circulație va fi scoasă din circulație din cauza intervențiilor la un cămin de alimentare cu apă, lucrare ce va dura aproape 3 săptămâni. „Vrem să finalizăm până la începerea noului an școlar, atunci când circulația va fi mai mare. Sunt lucrări care deranjează, dar nu avem alte soluții” a conchis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI