La Festivalul-concurs de muzică populară pentru copii „Maria Tănase”

Un nou premiu I pentru Valentin Bertea

Fălticeneanul Valentin Bertea, elev la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni și la Școala Populară de Artă Suceava, clasa prof. Valentina Tablan, a mai adăugat la bogatul său palmares de diplome și trofee încă un premiu I, obținut la Festivalul-concurs de muzică populară pentru copii „Maria Tănase”, adresat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani, organizat la București, vineri, 9 august, de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
 

Valentin Bertea

Concursul a avut ca scop descoperirea copiilor cu potențial artistic, punerea în valoare a cântecului popular autentic, în conformitate cu misiunea fundației care a organizat festivalul, aceea de a promova și susține valorile, excelența și tradițiile autentice românești. Fiecare concurent a interpretat o piesă pe suport negativ și un fragment dintr-o piesă, acapella, ambele din repertoriul Mariei Tănase, „doamna cântecului românesc”. „Am învățat două cântece în numai două zile. Înainte de concurs am fost ajutat de fosta mea educatoare, Viorica Popescu, care acum locuiește în București. Am interpretat «Aseară vântul bătea» și «Aseară ți-am luat basma». Ambele piese au fost fără acompaniament, deoarece timpul scurt de când am aflat de concurs până la desfășurarea acestuia nu mi-a permis să realizez negativele cu orchestră”, ne-a declarat Valentin Bertea. Prestația concurenților a fost apreciată de un juriu de specialitate, care a urmărit calitatea interpretării, autenticitatea, ținuta scenică, frumusețea și autenticitatea costumului popular al interpretului. 2013 este declarat Anul aniversar „Maria Tănase”, aniversarea unui secol de la nașterea cântăreței de muzică populară fiind făcută prin concerte atât în România, cât și în străinătate, concursuri și festivaluri folclorice. Maria Tănase s-a născut pe 25 septembrie 1913, în mahalaua Cărămidarilor din București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: