La cererea președintelui CJ

Cota micșorată de TVA la pâine pune primarii din județ la treabă

Președintele Consiliului Județean Suceava Cătălin Nechifor a făcut apel la primarii din zona de munte a județului Suceava să încerce cu toate puterile să limiteze evaziunea la pâine.
 

Cătălin Nechifor

Demersul șefului executivului județean sucevean, care este și președintele Organizației Județene Suceava a PSD, a fost făcut la întâlnirea pe care câteva zeci de primari din zona de munte au avut-o la Vatra Dornei, la inițiativa senatorului Neculai Bereanu, în vederea constituirii Grupului de Inițiativă pentru realizarea strategiei de dezvoltare integrată pentru definitivarea unui Pact Teritorial pentru Investiții Teritoriale Integrate la nivelul județului. Nechifor a cerut primarilor să țină „cu dinții” de acest TVA de 9% care a fost stabilit la pâine și să ceară oamenilor din comunitățile pe care le conduc să solicite de fiecare dată bon fiscal pentru pâinea pe care o cumpără, pentru a limita evaziunea fiscală și a demonstra că măsura se justifică și că dă roade. „Măsura în care cred foarte mult e cota mică de TVA la pâine. Dacă jucăm deștept, putem introduce cota asta mică și la lapte și la carne. Nu mai are nimeni interes ca la 9% TVA la pâine să mai facă șmecherii”, a spus Cătălin Nechifor, care a ținut să remarce că evaziunea în domeniul pâinii este una foarte mare. „O să vă speriați cam câtă economie neagră e în zona pâinii. Spuneți-le oamenilor să ceară bon fiscal. Hai să fim solidari și corecți”, a cerut primarilor din zona de munte președintele CJ Suceava. „Dacă vrem un stat corect, trebuie să fim și noi corecți. Dacă vom rata proiectul ăsta, nu vom mai avea cota de 9% nici la pâine și nici la lapte sau carne. Vorbiți mai departe și trimiteți acest mesaj în comunitățile dumneavoastră”, a conchis Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: