Premieră în materie de asociere între primăriile din județ pentru obținerea de fonduri europene

Câteva zeci de primari din zona de munte a județului Suceava, de pe axa Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, oameni de afaceri și organizații neguvernamentale interesate de dezvoltarea durabilă a teritoriului, s-au întrunit, vineri, la Vatra Dornei, în vederea realizării strategiei de dezvoltare integrată pentru definitivarea unui Pact Teritorial pentru Investiții Teritoriale Integrate la nivelul județului. La întâlnire au mai participat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și deputatul PNL de Suceava Dumitru Pardău. Acțiunea a fost inițiată de senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu. „Mi-am propus, ca senator al acestui colegiu din zona de munte, să inițiez cât mai multe acțiuni pentru ca dvs. să aveți informațiile necesare și ca zona să poată accesa cât mai multe fonduri europene și non-europene. Singura noastră soluție pentru dezvoltare nu e Guvernul sau Consiliul Județean, ci accesarea fondurilor europene. Prezentăm, astăzi, o altă structură de asociere care poate aduce fonduri”, a declarat parlamentarul social-democrat.
 

La rândul său, deputatul Dumitru Pardău a afirmat că în cadrul întrunirii de la Vatra Dornei „s-a dat startul dezbaterii pentru atragerea de fonduri din 2014 încolo”. „Sunt aici, astăzi, primari foarte buni care au accesat fonduri și știu ce pași sunt de făcut. Trebuie să fim însă realiști și să ne raportam la ce e acum”, a spus Pardău. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că se alătură acestei inițiative, pe care o consideră „binevenită”. „Simt că se mișcă altfel lucrurile. Simt că există inițiativă locală și coordonare între primari. Simt coeziune, chiar dacă sunt primari din partide politice diferite. Zona de munte a rămas un pic în urmă din varii motive. Cred că inițiative precum cea de azi sunt binevenite și sunt preocupat și eu ca președinte de Consiliu Județean să putem face ceva prin efortul comun. Vreau să mă considerați partener în acest proiect”, le-a spus șeful administrației județene celor prezenți. În cadrul întrunirii de la Vatra Dornei s-a constituit Comitetul de Inițiativă Locală Suceava din care fac parte președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, precum și primari și oameni de afaceri din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: