Din nou țeapă cu telefonul, după scenariul „accident, avocat, bani”

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către Rozalia P., de 53 de ani, localnică, cum că un bărbat a contactat-o pe telefonul fix, apoi pe cel mobil și i-a cerut să depună suma de 2.500 euro într-un cont, pentru a-l scoate pe ginerele său de la arest, întrucât a comis un accident rutier soldat cu victime.
 

Din cercetări, aflăm de la poliție, a rezultat că, la data de 22.04.2013, în jurul orei 16, în timp ce reclamanta se afla la domiciliu, a fost sunată pe telefonul fix din locuință și o persoană de sex masculin s-a recomandat ca fiind avocatul ginerelui său și că mediază părțile care sunt implicate într-un accident rutier. Reclamanta a întrebat despre ce accident este vorba, persoana de la telefon spunându-i că ginerele său a accidentat un copil și trebuie să depună 1.000 euro la bancă pentru stingerea litigiului civil. Pentru a discuta mai multe detalii, i s-a solicitat un număr de telefon mobil, Rozalia P. comunicându-i numărul personal de telefon. A fost apelată de pe un alt telefon mobil, persoana respectivă, care s-a recomandat ca fiind avocat, solicitându-i să trimită urgent suma de 1.000 euro pe numele Ionuț C. din municipiul Galați. Partea vătămată a depus suma solicitată, respectiv 1.000 euro, la o agenție bancară din Câmpulung Moldovenesc pe numele Ionuț C., nefiind precizată o adresă, ci doar numărul de tranzacție. În timp ce Rozalia P. se deplasa spre domiciliu, a fost din nou apelată de pe telefonul mobil și același bărbat i-a solicitat să încarce două cartele telefonice cu sumele de 65 lei în total, pentru că ginerele ei nu mai avea credit pe telefon, după care să mai depună suma de 1.500 euro, întrucât victima accidentului a decedat și, pentru a stinge latura civilă a accidentului, era necesară această sumă de bani. Victima a împrumutat de la fiul ei, Ionuț P., suma de 7.000 lei, pe care a depus-o prin mandat on-line la Poșta din municipiul Câmpulung Moldovenesc tot către destinatarul Ionuț C. din municipiul Galați. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. „Poliția recomandă cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să nu dea curs unor astfel de cereri. O atenție deosebită trebuie să o acordați și celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate și doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani. Nu dați curs tuturor anunțurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri al căror preț este mult sub prețul pieței. Nu dați curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăți sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potențiale câștiguri în bani sau bunuri. Polițiștii reamintesc cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecții unor astfel de abordări, să fie reticenți și să nu dea curs unor astfel de cereri. În cazul în care întâlnesc astfel de situații, cetățenii sunt rugați să le semnaleze de îndată poliției prin apelarea 112”, se arată în documentul poliției județului remis presei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: