Colectă de carte, pentru adulți cu dizabilități din R. Moldova

Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în parteneriat cu Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava (AREAS) și Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Suceava (CENRES), anunță desfășurarea unui program de colectare de carte în limba română intitulat „Bucovina BOOK Academy”.
 

Dintr-un comunicat al inițiatorilor aflăm că „prin acest program se urmărește organizarea unor acțiuni de colectare de carte pentru dotarea a 5 ateliere de instruire și alfabetizare din R. Moldova, structuri create în cadrul a cinci internate rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități psihiatrice din raioanele Edineț, Soroca, Chișinău și Dubăsari. Activitățile de colectare vor fi desfășurate de tineri, studenți și profesori voluntari care s-au alăturat acestei acțiuni și care activează în cadrul instituțiilor partenere și de suport: Universitatea «Ștefan cel Mare» Suceava, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Asociația SEVA Suceava, Liga Studenților din Universitatea «Aurel Vlaicu» Arad, Asociația ACDC, Asociația «De la Români pentru Români», Școala Gimnazială Nr. 28 Galați, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Național de Informatică «Spiru Haret» Suceava, Colegiul Tehnic «Petru Mușat» Suceava, Școala Gimnazială «Mihai Alunga» Hânțești, Suceava”. Ei estimează colectarea a cel puțin 5000 de cărți, în mai multe etape, care ar urma să fie transportate și donate pe rând centrelor vizate „și de care vor beneficia aproximativ 1500 de tineri și adulți cu dizabilități din R. Moldova”. Persoanele care doresc să se alăture inițiativei sunt invitați să intre pe pagina de internet www.facebook.com/pages/bucovina-academy, să folosească email bucovina.academy@gmail.com sau numărul de telefon 0743421813, persoană de contact Costel Juravlea, coordonator de proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: