Zona metropolitană Suceava, în expansiune

> De joi, la această structura aderă comunele Verești, Siminicea și Stroiești, invitate fiind și comunele Dărmănești și Dumbrăveni
Consiliul de administrație al Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava se întâlnește joi într-o ședință de lucru. Președintele structurii, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, precizează că întrunirea are pe ordinea de zi, pe lângă aprobarea bugetului pe anul 2013, și discutarea solicitărilor de aderare a noi membri. În cauză se află comunele Verești, Siminicea și Stroiești, un alt subiect fiind cel referitor la organizarea licitației pentru întocmirea studiului de dezvoltare durabilă a zonei metropolitane. „Și-au exprimat intenția și au dat hotărâri de consiliu local în acest sens încă 3 comu-ne. Eu cred în acest demers, iar, în pregătire, deja sunt mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind transportul metropolitan, care are șanse reale de punere în practică” relevă edilul-șef sucevean, precizând că ideal ar fi ca asociația să aibă 200.000 de persoane, față de actuala structură, cu aproximativ 150.000 de locuitori.
 

Astfel, încadrându-se într-o rază de 20 km față de capitala de județ, în zona metropolitană ar putea fi acceptate și Dărmănești și Dumbrăveni. Asocierea a pornit de la premisa potrivit căreia, în următorul exercițiu bugetar european, finanțări consistente din fonduri europene ar urma să se acorde doar pentru aglomerări locuite de acest gen. De altfel, noul organism are ca obiectiv promovarea de strategii comune în domeniul utilităților de apă și canalizare, infrastructurii rutiere, administrării transportului public în comun și turismului. „Vrem să avem proiectele pregătite pentru anul 2014”, a reliefat primarul Ion Lungu. La această dată, din Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci. Reamintim că organele de conducere ale asociației sunt consiliul de administrație, consiliul director și cenzorul. Consiliul de administrație are 57 de membri din rândul consilierilor locali ai localităților componente, iar din consiliul director fac parte cei 7 primari. Președintele asociației este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitatea sa de șef al celei mai mari unități teritorial-administrative din componență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: