Bugetul local al Sucevei va fi dezbătut pe 11 martie

> „Cred că vom aproba și vom avea un buget pe anul 2013, în caz contrar vom întâmpina greutăți în desfășurarea activității” a declarat primarul Ion Lungu
 

Consilierii municipali suceveni se vor întruni pentru a dezbate și aproba bugetul local abia pe 11 martie, a anunțat, ieri, primarul Ion Lungu. Potrivit edilului-șef, procedurile minimale prevăzute de lege trebuie în mod obligatoriu respectate, iar acestea nu pot fi scurtate mai mult de două săptămâni. Lungu și-a exprimat speranța că bugetul de venituri și cheltuieli va trece fără probleme, o amânare fiind de natură să tulbure activitatea serviciilor din competența executivului. „Legea bugetului de stat a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial, iar peste două săptămâni, respectiv pe 11 martie, voi convoca ședința extraordinară a Consiliului Local, pentru a dezbate și aproba bugetul pe 2013. Pe parcursul săptămânii trecute am avut discuții cu consilieri ai opoziției, respectiv PDL, cât și cu cei USL, ai puterii, iar în urma acestora am înțeles că vor fi făcute și mai multe amendamente. Însă cred că vom aproba și vom avea un buget pe anul 2013, în caz contrar vom întâmpina greutăți în desfășurarea activității” a declarat primarul, accentuând că, așa cum este fundamentat, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul acesta „răspunde nevoilor actuale ale locuitorilor municipiului Suceava”. Primarul a precizat că totalul veniturilor este fundamentat la 270,13 milioane de lei, dintre care 207,75 milioane de lei la secțiunea de dezvoltare, iar 62,43 de milioane de lei pentru secțiunea de funcționare. Astfel, față de o execuție bugetară de 297,9 milioane de lei pe anul trecut, în anul acesta este propus un buget cu aproape 10% mai mic. Ion Lungu reliefează că, la capitolul investiții, ca priorități figurează continuarea lucrărilor la reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei; încheierea celor de la străzile din cartierul Ițcani, restanță POR; darea în folosință a sediului Centrului de conservare a tradițiilor populare; finalizarea sediului Centrului cultural „Bucovina; materializarea proiectelor cu fonduri elvețiene; extinderea rețelelor de apă și canalizare cu finanțare în cadrul POS; inaugurarea noului adăpost pentru câinii fără stăpân și reabilitarea Curții Domnești. La investiții noi, vor fi prinse finanțări destinate reabilitării străzilor în cadrul POR cu fonduri redistribuite; destinate reabilitării termice a blocurilor de locuințe; pentru amenajarea unei piste pentru roleri și pentru introducerea utilităților în noul cartier pentru tineri, Europa. Nu în cele din urmă, de atenție se vor bucura centura ocolitoare a urbei reședință, depozitul ecologic de deșeuri de la Moara și noua centrală de termoficare a Adrem Invest.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: