În 2013, pentru Suceava

Un buget cu aproape 10% mai mic față de anul trecut

> „Sigur, nu este un buget prefect, acesta putând suporta anumite amendamente” reliefează primarul Ion Lungu > Cheltuielile de funcționare a aparatului propriu al Primăriei sunt dimensionate la 4,38%, acestea scăzând, față de 2004, cu peste 7,5%
Municipiul Suceava va avea, în 2013, un buget sub cel de anul trecut, a declarat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. Astfel, totalul veniturilor este fundamentat la 270,13 milioane de lei, dintre care 207,75 milioane de lei la secțiunea de dezvoltare, iar 62,43 de milioane de lei pentru secțiunea de funcționare. Edilul-șef spune că, față de o execuție bugetară de 297,9 milioane de lei pe anul 2012, în anul acesta este propus un buget de venituri și cheltuieli cu aproape 10% mai mic.
 

Ion Lungu

„Sigur, nu este un buget prefect, acesta putând suporta anumite amendamente. În măsura în care consilierii le vor face, vom încerca să asigurăm sursa de finanțare” relevă ocupantul fotoliului din Areni. Anul acesta, cei mai mulți bani vor fi îndreptați spre învățământ – 30,18%; transporturi și străzi – 16,93%, precum și spre combustibili și energie – 12,15%. Capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică, adică cel de alimentare cu apă, iluminat public și sistematizare rutieră figurează cu 9,22%; protecția mediului, respectiv apa, canalul și salubritatea – cu 7,94%; domeniul public, cu activități de recreere, parcuri și finanțarea sediului Centrului Cultural „Bucovina” este prins, în proiectul de buget, cu 5,43% din total. Cheltuielile cu autoritățile executive, adică cele de funcționare a aparatului propriu al Primăriei, sunt dimensionate la 4,38%, acestea scăzând, față de 2004, potrivit primarului Lungu, cu peste 7,5%. Pentru asistență socială este prevăzut a se aloca 4,03% din totalul cheltuielilor, datoria publică de onorat este de 3,53%, iar protecția civilă și poliția locală figurează cu o cotă de 1,72%. Pentru sănătate se va cheltui 1,52% din buget, fondul de rezervă bugetară este dimensionat la 1,54%, în timp ce cultura și cultele sunt înscrise cu 1,02%, iar sportul cu 0,99%. Alte acțiuni economice și fondurile pentru coeziune au prevăzute 0,27% din buget, iar serviciile comunitare de stare civilă și evidența populației sunt creditate cu 0,21%. „Cred că am făcut o repartizare corectă și echitabilă între capitole bugetare” consideră primarul Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI