La Universitatea Suceava

Senatul a aprobat taxe mărite cu 14% pentru toate categoriile de studii

La propunerea Consiliului de Administrație al Universității „Ștefan cel Mare”, Senatul USV a aprobat în ședința de ieri indexarea cu circa 14%, în medie, a taxelor de studii pentru programele de studii de licență, masterat și doctorat corespunzătoare ofertei educaționale 2013.
 

Potrivit prorectorului Ștefan Purici, indexarea „vine în întâmpinarea nevoii de creștere continuă a calității educației și formării profesionale”, care va contribui la dobândirea de competențe necesare absolvenților pentru a se încadra pe piața muncii. Prorectorul Purici a precizat că „ajustarea” taxelor este o „urmare a unei analize atente a contextului economico-financiar național și european”, avându-se în vedere rata inflației, mai mare cu 32% față de anul 2008, când a avut loc ultima indexare a taxelor de studii la USV. Totodată, prorectorul spune că la baza deciziei Senatului USV a stat și analiza taxelor practicate de celelalte universități pentru programe similare, situate în aceleași categorii, astfel încât „indexarea propusă se va încadra în media pe țară, respectând o politică regională în ce privește cuantumul taxelor, fiind în același timp încă sub limita valorii alocației bugetare”. Reamintim că, în acest an academic, USV desfășoară 47 programe de studii de licență, peste 50% înscriindu-se în categoriile A și B, ca urmare a ierarhizării din 2011. Pentru anul academic următor, „conducerea USV estimează un grad de ocupare a locurilor, bugetate și cu taxă, similar cu cel din anii anteriori, considerându-se că s-a definit o populație țintă căreia i se adresează oferta educațională suceveană”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: