Directorii de școli nu vor putea fi schimbați din funcție până în toamnă

La Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a ajuns, la data de 5 februarie a.c., o adresă de la Ministerul Educației, prin care se recomandă stabilitate la nivelul unităților de învățământ și păstrarea directorilor în funcție.
 

Potrivit adjunctului IȘJ Suceava, Gabriela Scutaru, documentul este pur și simplu o recomandare ce reamintește că numirea directorilor cu delegație (prin detașare în interesul învățământului) se realizează cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar, aspect prevăzut în metodologia din 2008. „Datorită faptului că anul școlar este în curs și că există o mulțime de activități care se desfășoară în cel de-al doilea semestru (examene, încheiere ș.a.m.d.), practic se recomandă stabilitate la nivelul unităților de învățământ și păstrarea directorilor în funcție. Totodată, adresa prevede că schimbarea directorilor poate fi determinată doar de situații punctuale, clare, riguroase și greșeli grave care nu pot fi trecute cu vederea” a declarat Scutaru. Ea a arătat că este pentru prima dată când IȘJ Suceava primește o astfel de recomandare din partea MECTS. „Sunt de părere că recomandarea reprezintă un lucru bun și este normal să se respecte stabilitatea în funcția de conducere, mai ales în timpul anului școlar. Orice unitate școlară are nevoie de stabilitate”, a concluzionat adjunctul IȘJ. Precizăm că documentul a fost trimis din partea Cabinetului secretarului de stat Stelian Fedorca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: