În urma măsurilor fiscale „excesive” ale Guvernului Ponta

Agricultura are „o mare problemă”

Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur, care este președintele organizației județene Suceava a partidului, consideră că măsurile fiscale excesive adoptate de Guvernul Ponta în domeniul agriculturii determină o criză a acestui sector economic, el arătând că un fermier a ajuns să plătească un impozit pentru un grajd ca pentru o vilă.
 

Gheorghe Flutur, care este și secretarul general al partidului la nivel național, a anunțat că PDL, împreună cu agricultorii și fermierii, caută soluții pentru deblocarea situației din agricultură, dacă premierul Victor Ponta nu poate, sens în care a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanți ai Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR și ai Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România – FCBR. Liderul PDL a arătat că problemele evocate de reprezentanții asociațiilor din agricultură și creșterea animalelor au fost legate de neacordarea subvenției la motorină pe trimestrul al treilea al anului 2012 și de faptul că nu a fost notificată nici până în prezent Comisia Europeană pentru acordarea subvenției în anul 2013, tergiversarea Legii laptelui, care duce la pierderea substanțială de fonduri europene, blocarea funcționării camerelor agricole, dar și dubla impozitare a fermierilor prin măsurile fiscale adoptate de Guvernul Ponta la începutul anului 2013. Gheorghe Flutur a spus că reprezentanții asociațiilor fermierilor și crescătorilor de animale au arătat că există multe inechități și aberații în impozitare, arătând ca exemplu că fermierii vor plăti pentru un metru pătrat de grajd un impozit egal cu al unui metru pătrat de vilă. „Scopul acestei întâlniri a fost acela de a găsi soluții pentru criza în care a intrat agricultura românească odată cu măsurile excesive privind politica fiscală aplicată de Guvernul Ponta asupra acestui segment. Guvernul Ponta trebuie să nu fie surd și orb la problemele agriculturii și că s-a ajuns ca România să aibă în acest sector o mare problemă”, a spus Flutur. El a menționat că reprezentanții fermierilor cer elaborarea unor metodologii de aplicare a legilor astfel încât să se țină cont de particularitățile zonelor și sectoarelor de activitate. Flutur consideră că nu vor putea fi elaborate norme corecte și echitabile aplicându-se formule și tehnici funcționărești, fără dialog și dezbatere. Gheorghe Flutur a precizat că peste două săptămâni va fi organizată o nouă întâlnire, ce va viza adoptarea unui program clar și a unui plan de acțiune care să ajute la deblocarea crizei din agricultură, la care vor fi invitați reprezentanți ai crescătorilor de bovine, ovine-caprine, cei din sectorul vegetal și producătorii agricoli.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: