Datorită intervenției deputatului Ivan Marocico

Locuitorii din Ulma și Izvoarele Sucevei nu mai trebuie să urce dealul ca să prindă semnal la mobil

Deputatul minorității ucrainene din România, av. Ivan Marocico, s-a aflat ieri la sediul filialei Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România, unde și-a prezentat inițiativele din Parlament luate de la începutul mandatului său, promisiunile respectate deja până acum, precum și prioritățile pe care le are în vedere.
 

Deputatul este de loc din Ulma și a precizat că, în timpul vizitei prin satele bucovinene aflate la granița cu Ucraina, făcută cu prilejul campaniei electorale, a observat că nu aveau telefonie mobilă. El a spus că sunt multe sate din comunele Izvoarele Sucevei și Ulma complet izolate, sate în care, dacă o persoană voia să vorbească la telefon, „trebuia să urce un deal 2 km ca să prindă semnal”. „Am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca ieri (marți – n.n.) să se dea drumul la un semnal mult mai bun. Practic nu s-au montat alte stații, pe stațiile existente s-au pus niște amplificatoare mai mari. Am primit confirmări, deja mă sună oamenii că și la Lupcina, comuna Ulma, este semnal. Aceeași problemă s-a rezolvat și pe raza comunei Izvoarele Sucevei în localitatea Ploscii, care e total izolată. Acolo nu poți ajunge decât cu tractorul, dar numai atunci când nu e zăpadă”. Amendamente depuse pentru asfaltarea unor drumuri din satele izolate ale județului Deputatul Marocico a vorbit și despre amendamentele depuse până acum în Parlamentul României referitoare la asfaltarea unor porțiuni de drumuri din unele localități bucovinene în care locuiesc etnici ucraineni. „Am depus un amendament pentru asfaltarea drumului județean care leagă comuna Brodina de Ulma. Este una din puținele comune care nu are drum asfaltat până la Primărie, a fost rupt de ape și niciodată nu s-a reparat cum trebuie. Din câte am înțeles, este vorba de 7 km de drum. Am mai depus un amendament pentru asfaltarea drumului Lupcina. Între Nisipitu și Ulma există deja un drum de asfaltat, dar între Lupcina și Savaș, nu, iar acolo avem și un obiectiv turistic, schitul „Sf. Ilie”, și ar fi de interes. Un alt amendament se referă la asfaltarea drumului comunal din satul Brodina de Sus către Izvoarele Sucevei. Acea porțiune este foarte lungă, drumul are 17 km, dar am spus să prindem doar centrul satului, 2 km, vara se ridică praful 20 de metri în sus”. Deputatul Ivan Marocico a mai informat că un alt amendament se referă la reabilitarea Școlii cu Clasele I-VIII din Ulma, o școală aflată în stare de degradare, fără grupuri sanitare și încălzire corespunzătoare. Deputatul a spus că este important să fie susținut în aceste demersuri și de parlamentarii suceveni, în acest sens având ieri o întrevedere la nivelul Prefecturii Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: