Prefectura a atacat în instanță 15 hotărâri ale consiliilor locale

> Alte 115 hotărâri de consiliu local și 47 de dispoziții ale primarilor au fost revocate de către autoritățile respective
 

În cursul anului 2012, Instituția Prefectului Județului Suceava a exercitat controlul legalității asupra a 52.484 de acte administrative adoptate sau emise de autoritățile administrației publice locale sucevene, se reliefează într-un raport sinteză al instituției. Potrivit acestuia, 7.380 sunt hotărâri ale consiliilor locale și Consiliului Județean, iar 45.104 dispoziții ale primarilor și președintelui Consiliului Județean. Din totalul actelor administrative verificate, 130 de hotărâri adoptate de consiliile locale și 47 de dispoziții emise de primari au fost restituite în vederea reanalizării sau revocării, după caz. Atacate fiind de lucrătorii compartimentului specializat al prefecturii, în instanță au ajuns 15 hotărâri de consilii locale considerate nelegale, restul de 162 de acte administrative, adică 115 hotărâri de consiliu local și 47 de dispoziții ale primarilor fiind revocate de către emitent. „Una dintre cele mai importante responsabilități ale prefectului, ca reprezentant al guvernului în teritoriu, o constituie asigurarea, la nivelul județului, a aplicării și respectării Constituției, a legilor, a ordonanțelor și a hotărârilor guvernului, a celorlalte acte normative, cât și verificarea legalității actelor administrative ale autorităților administrației publice locale”, se precizează în materialul citat. În acest sens, Instituția Prefectului Județului Suceava a întreprins controale, a formulat și susținut acțiuni în instanța de contencios administrativ și a reprezentat, în fața organelor judecătorești, Comisia județeană Suceava de fond funciar. În anul 2012, prefectul județului a emis 471 de ordine, dintre care 78 cu caracter normativ și 393 cu caracter individual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: