Primele semne ale sezonului gripal

Doi tineri au fost internați

Testele realizate de laboratorul Institutului Cantacuzino București au confirmat diagnosticul de gripă cu virus de tip A la o tânăra de 19 ani și la un bărbat de 34 de ani din municipiul Suceava, informează Direcția de Sănătate Publică Suceava.
 

Pacienții se află internați în Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, la internare prezentând complicații pulmonare. Dar, aflăm, evoluția lor este favorabilă. DSP mai informează că debutul sezonului gripal la nivel național s-a înregistrat în săptămâna 14-20 ianuarie 2013, iar caracterizarea tulpinilor indică faptul că acestea corespund celor din vaccinul antigripal distribuit gratuit de Ministerul Sănătății. „Publicul larg trebuie să fie conștient de faptul că virusul gripal se transmite prin contact între persoane și trebuie subliniate următoarele aspecte: spălarea mâinilor este cea mai eficientă metodă de reducere a transmiterii. Respectarea regulilor privind igiena respiratorie poate, de asemenea, să prevină transmiterea virusului gripal. Aceasta se referă la a tuși sau strănuta ținând batista de hârtie la nas și gură sau, în lipsa acesteia, la a tuși sau strănuta la nivelul plicii cotului și nu în palmă! Persoanele cu febră trebuie să evite părăsirea domiciliului și deplasarea către spații publice până la dispariția febrei” au precizat reprezentanții DSP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: