Degeaba… ?

După cum deja ați aflat din „Crai”, o cercetare aplicată pe studenți ai USV din primul an a indicat, printre altele, că, în percepția a peste 37%, studiile universitare sunt absolut inutile „dacă nu ai relații” după… Și am evidențiat această perspectivă a lor (nu generală, nu generalizantă, dar importantă), deși răspunsurile – conform întrebărilor ce le-au fost puse, evident – au fost mai numeroase și mai nuanțate. Cum că, fiind studenți, vor să capete mai multe cunoștințe (nu la relații se referau aici!), vor să devină bursieri, dar și să se distreze, că visează să obțină, după studii, slujbe bine plătite…
 

L.D. CLEMENT

Însă după cum se observă, având ponderi diverse, celelalte răspunsuri nu-l contrazic absolut deloc pe cel dintâi enunțat aici. Ce-ar fi de înțeles? Că tinerii respectivi (având, majoritatea, în jur de 19-20 ani) care se tem de sau cred în relații (3P – pile, parale, partid…) vor fi având în jur doar cele mai proaste (ori dacă privești de dincolo, cele mai lesnicioase) exemple vorbind despre căpătarea unei slujbe sau chiar despre realizarea unei cariere? Ori că, absorbind precum bureții informații din jur (de la bunici, părinți, vecini, prieteni etc.) au căpătat o imagine suficient de reală despre ce se întâmplă în societate? Ar fi interesant ca tot ei să-și spună părerea după 3 ani (când vor fi terminat facultatea), după 5 (când poate vor fi încheiat și un prim masterat), după 8 (când unii vor avea la dosar sau în ramă și o diplomă de doctor). Până atunci vor fi fiind șanse să-și schimbe „de la sine” părerea ori starea societății îi va obliga să și-o schimbe?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: