„Danezu”, după gratii

> Dănuț Ioan Lucaci a primit anul trecut o condamnare de 22 de ani de închisoare pentru omor calificat > Pe 21 mai 2008, în fața unei discoteci din Măzănăiești, cel poreclit „Danezu”, împreună cu patronul localului și cu un client, l-au omorât în bătaie pe Ioan Cristinel Cajvan
 

După un proces care a durat din 2008 până în 2012 și mai multe luni în care a încercat să scape de condamnare, Dănuț Ioan Lucaci, poreclit „Danezu”, a ajuns joi în arestul IPJ. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Berchișești, fost bodyguard la o discotecă din Măzănăiești, a fost condamnat în noiembrie anul trecut de judecători ai Tribunalului Suceava la 22 de ani închisoare pentru omor calificat. Condamnatul a fost pus în urmărire prin dispoziție a Inspectoratului General al Poliției Române în 2012, fiind semnalat și pe plan internațional. El a fost inclus și pe lista „Most Wanted”, listă pe care figurează cei mai căutați urmăriți la nivel internațional. În urmă cu trei zile, în urma activităților investigative a polițiștilor suceveni, s-a aflat că Danezu s-a întors acasă, dintr-o țară europeană unde se sustrăgea executării celor 22 de ani de pușcărie dispuși de magistrați. În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, 12 polițiști judiciariști și luptători SAS l-au depistat pe Dănuț Ioan Lucaci la domiciliu, l-au reținut și l-au încarcerat în arestul IPJ, înainte ca acesta să ia drumul spre penitenciar. Victima lui Danezu se numea Ioan Cristinel Cajvan, care, în ziua de 21 mai, a ajuns, împreună cu doi prieteni, la o discotecă din Măzănăiești, după ce băuseră ceva într-un bar. Deja „în chef”, cei trei au intrat în conflict cu un anume Constantin Hogea. La plecare, spre dimineață, Cajvan și Hogea și-au cărat în fața discotecii câțiva pumni și picioare, bătaia aducându-i afară și pe patronul locului, Ion Pop, și bodygardul discotecii, Dănuț Ioan Lucaci. Cei doi au tăbărât și ei asupra lui Cajvan (prietenii lui fugiseră deja), cu și mai multă agresivitate, din nou cu pumnii și picioarele, dar și cu o bâtă de baseball. Când era deja la pământ, bătut cât încape, el a mai încasat un picior în cap de la Hogea și o bâtă peste torace de la Danezu, lovituri care au contribuit la decesul său. Medicii de pe ambulanța chemată la fața locului n-au mai avut ce face pentru cel pe care l-au găsit deja fără suflare. În noiembrie 2012, după un proces foarte lung, Tribunalul Suceava a dispus condamnarea lui Ion Pop la 18 ani de închisoare și a lui Constantin Hogea și Dănuț Ioan Lucaci, la câte 22 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: