CJ Suceava a semnat contractul pentru construcția celui de-al doilea depozit de deșeuri

> Depozitul de la Pojorâta, care va deservi zona de munte a județului, se va întinde pe 4,4 ha și va avea 5 capacități de 0,35 milioane de tone
Consiliul Județean Suceava a semnat, ieri, cu asocierea formată din firmele Bilfinger Baugesellschaft și Concret Construct AG Gura Humorului, contractul de construcție al celui de-al doilea depozit ecologic de deșeuri din județ ce va deservi zona de munte, valoarea contractului fiind de 27,6 milioane lei, fără TVA. Șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferință de presă că prin semnarea acestui contract se încheie o altă etapă importantă în proiectul cu finanțare europeană de 218 milioane de lei, fără TVA, derulat în județ privind realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor.
 

El a arătat că firma germană va finaliza execuția acestui proiect în termenul stabilit, de 18 luni, astfel încât, la mijlocul anului 2014, să fie funcționale ambele depozite ecologice din județ, cel din comuna Moara, ce deservește zona de șes a județului, aflat deja în execuție, și cel din comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte. Nechifor a spus că depozitul ecologic de la Pojorâta se va întinde pe o suprafață de 4,4 hectare și va avea o capacitate de 0,35 milioane de tone de deșeuri. Reprezentanții Bilfinger au arătat că firma este germană, fiind reprezentată în România prin biroul din Viena, și că în România activează din 2007, având executate mai multe proiecte de mediu. CJ Suceava va începe și procedurile de selecție a operatorului care va gestiona cele două depozite de deșeuri, pentru ca acesta să fie stabilit până la finalizarea lucrărilor, a spus Nechifor, menționând că autoritățile județene vor realiza și investiții în construcția sau modernizarea unor căi de acces spre aceste depozite, astfel încât transportul deșeurilor să afecteze cât mai puțin traficul rutier. Potrivit Acordului de mediu semnat de România odată cu aderarea la Uniunea Europeană, în județul Suceava trebuie să se construiască două depozite ecologice de deșeuri. Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 218 milioane de lei, finanțat prin POS Mediu, prevede înființarea a 5.000 de puncte de colectare a deșeurilor și 7 stații de transfer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: