Ajutor conform planului, dar fără făină și ulei

Cele peste 92.000 de persoane din județul Suceava beneficiare ale ajutoarele alimentare de la UE nu vor mai primi făină de grâu și ulei.
 

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Suceava, în baza Planului de ajutorare a persoanelor defavorizate, beneficiarii suceveni au primit cantitățile stabilite de mălai, paste făinoase, biscuiți, orez, fasole, bulion și zahăr, iar în ceea ce privește făina albă, unde au fost distribuite 434,857 tone din alocarea de 1.262,126 de tone, și uleiul, unde din alocarea de 597,329 tone s-au primit doar 11,52 tone, aceste produse nu se vor mai distribui, întrucât a fost reziliat contractul cu firma din Bulgaria care câștigase licitația. CJ Suceava menționează că APIA București a informat autoritățile sucevene că, din cauza neîndeplinirii obligațiilor contractuale ale furnizorului de făină albă și ulei, SC Viem Corporation EOOD din Bulgaria, cele două produse nu vor mai fi livrate. Sursa citată mai arată că în județ trebuie să mai fie livrate în vederea distribuirii 18,667 tone de mazăre, din cele 153,802 de tone alocate, dar și 19,8 tone de roșii în bulion, din cantitatea de 139,504 tone alocată. În acest an, beneficiarii ajutoarelor alimentare ar fi trebuit să primească în baza acestui program UE câte 14 kilograme de făină, 4 kg de mălai, 6 kg de orez, 0,8 kg de paste făinoase, 0,5 kg de biscuiți, 3 kg de zahăr, 1,5 kg de mazăre, 1 kg de fasole, 6 litri de ulei, 0,8 kg de bulion și 1,6 kg de roșii în bulion.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: