La Spitalul Județean

Alte 5 secții au fost modernizate

> Ieri s-a efectuat recepția lucrărilor realizate la Nefrologie, Medicină internă, Ortopedie, Gastroenterologie și Chirurgie infantilă
Principala unitate sanitară din județul Suceava, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, se laudă, începând de ieri, cu încă 5 secții care au beneficiat de lucrări de modernizare.
 

Potrivit managerului unității, Vasile Rîmbu, toate lucrările au fost derulate „în cadrul strategiei de dezvoltare a spitalului în care reorganizarea, reabilitarea și modernizarea secțiilor în conformitate cu normele și standardele prevăzute de legislația în vigoare este o prioritate, având ca scop asigurarea unor condiții de spitalizare moderne, europene cât și dezvoltarea și eficientizarea serviciilor medicale acordate pacienților”. Recepția lucrărilor s-a efectuat în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, administrația județeană fiind un puternic susținător financiar pentru lucrările efectuate. Astfel, au fost definitivate secțiile Nefrologie, Medicină internă, Ortopedie – traumatologie, Gastroenterologie și Chirurgie infantilă. Potrivit conducerii Spitalului Județean, prin saloanele secțiilor modernizate trec anual peste 5.900 de pacienți, două dintre ele fiind unice în județ. Pe lângă lucrările efectuate la infrastructura clădirii, în cele 5 secții au fost aduse paturi noi și aparatură performantă, iar toate saloanele au fost dotate cu instalații cuprinzând prize de oxigen, vacuum, aer comprimat și avertizoare fum. Conform conducerii Spitalului Județean Suceava, „costurile totale se ridică la aproape 2,6 milioane lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Sănătății, CJ Suceava și prin venituri proprii realizate de unitatea medicală”. În altă ordine de idei, Vasile Rîmbu a ținut să amintească și faptul că Spitalul Județean va avea 8 medici noi, iar, în cel mai scurt timp, vor fi angajate și 17 asistente medicale, pentru locurile scose la concurs înscriindu-se peste 100 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: