Puțul ucigaș

Prin „S.N.U.A.U. 112”, la data de 6.11.2012, în jurul orei 12, se anunța că în puțul din curtea Cantonului Silvic Tinosu din comuna Ulma, sat Nisipitu, a intrat o persoană care nu mai răspunde la chemări și este posibil să fie decedată.
 

S-a aflat că, în jurul orei 11.30, Vasile T., de 38 de ani, localnic, se afla la Cantonul Silvic Tinosu împreună cu Costan S., pădurar, Dan L. și Gheorghe Z . La un moment dat, ei s-au hotărât să curețe un puț care se află în curtea cantonului, cu ajutorul unui hidrofor. În fântână a coborât Vasile T., pe lanțul la care era atașată găleata, iar în timpul acestei operațiuni purta conversații cu ceilalți 3. La un moment dat, bărbatul nu a mai răspuns chemărilor celor de la suprafață, astfel că Gheorghe Z. a apelat S.N.U.A.U. 112. La fața locului a ajuns un echipaj de poliție și, în scurt timp, și o autospecială a Grupei de pompieri Vicovu de Sus, care a procedat la scoaterea din fântână a lui Vasile T. La suprafață s-a constatat că acesta nu prezintă semne de viață, astfel că echipajul de pompieri, împreună cu medicul de familie din comuna Ulma, sosit la fața locului, au procedat la resuscitare, însă fără nici un rezultat. Echipajul SMURD sosit la fața locului a continuat resuscitarea, rezultatul fiind din nefericire același. Cu ocazia cercetării locului faptei, s-a stabilit că distanța de la suprafață până la fundul puțului este de aproximativ 8 metri. Cadrele medicale au constatat decesul, survenit probabil datorită unui stop cardio-respirator din cauza gazelor acumulate în puț. În abdomenul persoanei decedate nu era apă, aveau să constate paramedicii. Nivelul apei din fântână măsura 30 cm. Vasile era angajat al Cantonului Silvic Tinosu în calitate de muncitor, dar la data producerii evenimentului se afla în concediu de odihnă și s-a deplasat de bunăvoie la canton pentru a curăța puțul. În cauză, cercetările continuă sub aspectul producerii unui accident de muncă, iar în funcție de rezultatul necropsiei se va dispune procedural. A fost sesizat Inspectoratul Teritorial pentru Muncă Suceava, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: