Guvernul Ponta aruncă banii în consum pentru protecție socială

> „Fără creștere economică nu vor fi bani în plus nici pentru pensii, nici pentru sănătate și nici pentru învățământ”, spune vicepreședintele PDL Suceava, Vasile Ilie
 

Vasile Ilie

„Ponta și USL nu construiesc viitorul, fiindcă o țară în care nu se fac investiții nu are viitor” susține vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PDL, Vasile Ilie, arătând că actualii guvernanți au tăiat la sânge fondurile pentru investiții, blocând astfel lucrări care în timp riscă să se degradeze iremediabil și îngroșând numărul șomerilor. Într-o conferință de presă susținută la sediul partidului, el a exemplificat la nivel local cu șoseaua de centură a municipiului Suceava, ale cărei lucrări au fost sistate în vara acestui an din cauza lipsei finanțării. Vicepreședintele PDL acuză guvernul USL că duce o politică antiinvestițională, arătând că direcționarea resurselor bugetare de la investiții publice spre consum va conduce la pierderea de locuri de muncă, de investitori și la stagnarea dezvoltării țării. „Zeci de mii de locuri de muncă nu vor mai exista din cauză că Guvernul Ponta face ce știe mai bine în an electoral, aruncă banii în consum. Guvernanții au tăiat banii pentru investițiile publice, deci au condamnat la dispariție zeci de mii de locuri de muncă care existau ca urmare a investițiilor publice. Practic, guvernul duce o politică antiliberală, de reducere a investițiilor și de direcționare a fondurilor pentru consum, pentru protecție socială. Guvernul Ponta preferă să folosească veniturile bugetului pentru consum în loc să pregătească prin investiții creșterea economică pentru 2013 și 2014”, a spus Vasile Ilie. El vede măsura de reducere a fondurilor pentru investiții publice drept o măsură de sabotare a creșterii economice, care ar fi trebuit să fie prioritatea nr.1 a oricărui guvern. „Fără creștere economică nu vor fi bani în plus nici pentru pensii, nici pentru sănătate și nici pentru învățământ”, a subliniat vicepreședintele PDL Suceava. El a menționat că a avut discuții cu mai mulți oameni de afaceri din județ care și-au exprimat îngrijorarea vizavi de reducerea drastică a fondurilor pentru investițiile publice, în special a alocațiilor bugetare pentru drumuri. „Infrastructura rutieră dezvoltată este cel mai mare magnet pentru investiții. În absența ei, cei care ar vrea să dezvolte afaceri în România vor avea serioase rețineri să-și investească banii aici”, a mai spus Vasile Ilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: