Volkswagen Golf 7, premieră mondială la Berlin

Volkswagen Golf 7 s-a dezvăluit lumii întregi, într-o festivitate ce a avut loc la Berlin. Noul model va fi prezent apoi la Paris, pe 27 septembrie, în prima zi dedicată presei la „Mondial de l’Automobile”. Anul trecut, Golf a fost cel mai vândut automobil din Europa, cu aproape 500.000 de unități, iar în 2012 și-a păstrat poziția până la oprirea producției, în august.
 

Cea de-a șaptea generație a hatchback-ului, creat de Volkswagen ca o continuare în timp a filosofiei modelului Beetle (Kafer), a ajuns să fie nu doar un model popular, ci și unul extrem de dezirabil, înglobând cu fiecare generație tot mai multe echipamente și tehnologii. Despre generația 7, care se lansează astăzi, se spune că rivalizează cu modelul Audi A3, cu care împarte platforma și o serie de echipamente. De altfel, și designul celor două modele se apropie din ce în ce mai mult. Noile faruri ale lui Golf 7 sunt și mai apropiate de stilul Passat/Jetta, având o formă de poligon, din care lipsesc de această dată aproape complet liniile curbe. În interior se regăsește tema celor două faruri, prezente încă de la prima generație, însă acum au un contur pătrat. La interior finisajele par mai elegante ca niciodată, în timp ce panoul central cuprinde, în fotografiile de prezentare, și un display mare, de cel puțin 7 inci, de genul touchscreen. Comparativ cu generația anterioară, Golf 7 va fi mai lung cu 5,7 centimetri, mai lat cu 1,3 centimetri, iar ampatamentul său va fi mai mare cu 6 centimetri. Greutatea sa a scăzut cu circa 100 kg, datorită noilor tehnologii și materiale, iar motoarele sunt toate sub forma unor generații noi, cu emisii mai mici și performanțe crescute. Vedetele vor fi motoarele 1.2 și 1.4 benzină, cu turbină și dieselul 1.6 TDI. Șefii Volkswagen Group sunt încrezători în succesul noului Golf care ar trebui să contribuie la creșterea vânzărilor masiv, pe parcursul vieții sale, astfel încât grupul să poată atinge ținta de a deveni, până în 2018, cel mai mare producător din lume, devansând General Motors și Toyota. Debutul comercial pe piața din Germania, care are întâietate, va avea loc în octombrie, pentru ca, în săptămânile următoare, respectiv luna noiembrie, să înceapă livrările și în celelalte țări europene. Ritmul de producție va fi de câteva mii de automobile zilnic. Uzina din Wolfsburg, care are circa 50.000 de angajați, produce aproape 4.000 de automobile pe zi, din care cea mai mare parte sunt autoturisme Golf. Modelul Volkswagen Golf a apărut în 1974, designul său fiind creat de Georgio Giugiaro, și a fost vândut până acum, sub forma celor 6 generații, în 26 de milioane de exemplare. Prima generație a depășit 1 milion de unități vândute după 2 ani, iar în 2002 a depășit succesul unui alt model celebru, VW Kafer (Beetle), căruia i-a luat locul ca importanță în portofoliul mărcii. (Auto Mitric – Distribuitor Volkswagen)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: