Festivalul verzei, sărbătoare în toată regula la Milișăuți

A VI-a ediție a Festivalului verzei, singurul de altfel pe teritoriul României, s-a ținut, sâmbătă și duminică, la Milișăuți.
 

Același loc de care ți-e drag să-ți amintești, unde unul, se spune că l-ar fi chemat Danileț, ar fi inventat, acum vreo 50 și ceva de ani, pusul verzei la murat. E secret cum și ce a dres… Și, de atunci, toți milișăuțenii l-au copiat și au ajuns celebri, vânzând în toate piețele din România varza lor de Milișăuți. A fost, sâmbătă și duminică, o sărbătoare în toată regula, organizată la patru ace de primarul comunei (de vreo patru mandate!), Mircea Laurus. Pe scenă au urcat nume mari ale folclorului românesc. Doar două exemplificări, pentru exercițiul lecturii: „Lăutarii” din Chișinău, conduși de genialul Nicolae Botgros, și bucovineanca Margareta Clipa, care au încântat publicul asistent. Au fost prezenți la manifestare vicepreședintele CJ Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, prefectul județului, Florin Sinescu, subprefectul județului, Constantin Harasim, alte oficialități. „Mă bucur din toată inima că am putut să organizăm din nou acest festival, care, iată, este o încântare pentru toată lumea”, ne-a declarat primarul Laurus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: