„Un sensibil ambasador cultural al Ucrainei”

Galeria de Artă din Rădăuți găzduiește o inedită expoziție de icoane lucrate în goblen de Nadia Boeciko, soția consulului general al Ucrainei la Suceava, Vasile Boeciko.
 

Vernisajul a avut loc joi, 6 septembrie, în prezența Î.P.S Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Despre sensibilitatea și talentul autoarei au vorbit Î.P.S. Pimen, părintele vicar Ioan Voloșciuc, primarul municipiului Rădăuți, Aurel Olarean, Ioan Bodnar, președintele Uniunii Ucrainenilor din România pentru Ținutul Bucovina, și alți oaspeți. Vorbitorii s-au arătat încântați de meșteșugul cu care au fost realizate lucrările. Emoționată, Nadia Boeciko a descris pasiunea cu care lucrează și le-a mulțumit celor prezenți. Goblenurile realizate dovedesc, așa cum sublinia Ioan Bodnar, că Nadia Boeciko are toate valențele unui ,,ambasador cultural al Ucrainei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: