„Referendumul s-a desfășurat corect în județul Suceava”

> Potrivit BEJ, și-au exprimat dreptul de vot 243.448 de persoane
Prezența la vot la referendumul din 29 iulie în județul Suceava a fost de 42,36%. Conform ultimelor date centralizate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Suceava, în județ și-au exprimat dreptul la vot 243.448 de persoane înscrise în copiile de pe listele electorale permanente și în listele electorale suplimentare. Numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente în județul Suceava a fost de 574.627 persoane. Dintre cei prezenți în fața urnelor, 208.700 de votanți (85,73%) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteți de acord cu demiterea președintelui Traian Băsescu?”, iar 31.364 dintre participanți (12,88%) au pus ștampila pe căsuța „NU”.
 

Florin Sinescu

Potrivit declarațiilor oferite de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, exercițiul democratic desfășurat pe parcursul zilei de duminică s-a încheiat fără a se înregistra probleme deosebite, fiind semnalate în total la nivelul BEJ Suceava „16 sesizări cu privire la diferite incidente electorale din care doar 4 au fost confirmate, fiind înregistrate două lucrări penale și două contravenții, celelalte 11 nefiind confirmate de echipele organelor de poliție deplasate la fața locului”. „Consider că referendumul s-a desfășurat corect în județul Suceava, în condiții de transparență și legalitate, numărul incidentelor electorale a fost minor și nu a afectat desfășurarea procesului electoral și climatul de ordine și siguranță publică. Cele aproximativ 1.500 de cadre din toate structurile Ministerului Administrației și Internelor, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență și-au făcut datoria și au asigurat măsurile de ordine în zona secțiilor de votare pentru prevenirea incidentelor de orice natură. A fost un proces electoral democratic, toți cetățenii care au dorit să-și exercite dreptul la vot putând să o facă”, a declarat Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: