Pelerinaj pe două roți spre Cacica

Pentru al doilea an consecutiv, sute de pelerini catolici vor folosi ca mijloc de transport bicicletele pentru a se deplasa la mijlocul lunii august spre Cacica, acolo unde vor lua parte la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, se arată pe site-ul SanctuarCacica.ro.
 

Potrivit aceleiași surse, plecarea se va face din Roman, în dimineața zilei de luni, 13 august, urmând ca sosirea la Cacica să aibă loc marți, 14 august, în jurul orei 11.30. Pelerinajul bicicliștilor se va desfășura după următorul program: Luni, 13 august: 8.30 – Sosirea participanților la Roman; ora 9 – Deschiderea pelerinajului – moment de rugăciune ce va marca începutul pelerinajului, cu binecuvântarea acordată din partea episcopului de Iași; ora 9.30 – Plecarea în pelerinaj spre Cacica. Marți, 14 august: Pelerinii vor merge de la Fălticeni până la Cornu Luncii, de la Cornu Luncii la Păltinoasa și de la Păltinoasa la Cacica, urmând ca la sosirea care va avea loc în fața bisericii din Cacica să primească salutul de bun venit și binecuvântarea din partea episcopului de Iași. Conform publicației online SanctuarCacica.ro, pentru a participa la pelerinajul pe două roți, credincioșii trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani, să nu sufere de boli cronice și să contribuie cu suma de 15 lei. Ca în fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Cacica sunt așteptați mii de pelerini, alături de credincioși care vor alege pelerinajul pe două roți, pelerinaj a cărui premieră s-a înregistrat anul trecut. Reamintim că la pelerinajul din 2010 de la Cacica, cu ocazia împlinirii a 10 ani de când sanctuarul catolic a fost ridicat la rangul de Basillica Minor de Papa Ioan Paul al II-lea, a fost dezvelită statuia fostului suveran pontif, amplasată într-o piațetă amenajată în fața Bisericii din Cacica. Statuia din bronz, de 2,2 metri înălțime, a fost dezvelită la acel moment în prezența eurodeputatului polonez Bogdan Marcinkiewicz și a președintelui regiunii Rybnic, Wieslaw Janiszewski, a deputatului Henryk Siedlaczek, precum și a primatului emerit al Poloniei, Henryk Jozef Muszynski. După ceremonial, statuia fostului suveran pontif a fost donată de locuitorii districtului polonez Rybnic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI