Prefectul asigură cetățenii că referendumul „se va desfășura în condiții de transparență și legalitate”

> Până duminică la ora 23, la numărul de telefon 0230/218022 se poate semnala „intenția de obstrucționare a dreptului unei persoane de a vota sau acordare a unei mite în scopul de a vota într-un anumit fel” face cunoscut prefectul Florin Sinescu
Pentru buna desfășurare a referendumului în județul Suceava, Instituția Prefectului anunță că a luat toate măsurile necesare privind buna organizare și înlăturarea deficiențelor din exercițiile electorale anterioare.
 

Florin Sinescu

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu, a spus că vineri, începând cu ora 7.30, s-a demarat acțiunea de distribuire a buletinelor de vot și a materialelor necesare procesului votării către primari și președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, acțiune ce urma să se finalizeze până la ora 20. Pe parcursul zilei de sâmbătă, reprezentanții Instituției Prefectului urma să verifice amenajarea și dotarea fiecărei din cele 538 secții de votare din județul Suceava, fiind acoperite de 19 trasee; tot sâmbătă, președinții secțiilor de votare trebuie să se prezinte la sediile primăriilor pentru a ridica buletinele de vot și restul materialelor necesare procesului electoral, sub regim de pază. Sucevenii cărora le-au expirat actele de identitate și care vor să obțină acte noi de identitate înaintea referendumului din data de 29 iulie 2012 au la dispoziție un program special la Direcția pentru Evidența Persoanelor. Astfel, pe 28 iulie programul de lucru va fi între orele 8–16, iar în ziua referendumului se va lucra între orele 8 și 23. „În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu am obligația să veghez la respectarea aplicării Constituției și a legilor țării. Astfel, am instituit serviciul de permanență începând de astăzi și până duminică la ora 23 la numărul de telefon 0230/218.022, telefon la care oricine poate semnala intenția de obstrucționare a dreptului unei persoane de a vota sau de acordare a unei mite în scopul de a vota într-un anumit fel. Asigur cetățenii județului Suceava că Referendumul Național pentru demiterea Președintelui României se va desfășura în condiții de transparență și legalitate, iar voința populației se va regăsi în rezultatul de la finalul scrutinului”, a declarat prefectul județului Suceava, Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: