Prin manifestările culturale ale lunii august

Muzeul Bucovinei speră să atragă circa 14.000 de vizitatori

Manifestările organizate de Muzeul Bucovinei în luna august vor începe cu Târgul Național al Meșterilor Populari, care se va desfășura la Muzeul Satului Bucovinean în perioada 3-5 august.
 

Sunt așteptați să participe cu produse din meșteșugurile cele mai reprezentative peste 100 de meșteri populari din toate zonele țării, ne-a precizat directorul MB, Emil Constantin Ursu. Aflăm că toate cele 3 zile de târg vor cuprinde spectacole folclorice deosebite, pe scena din incinta muzeului, care vor culmina cu concertul extraordinar al Irinei Loghin, duminică, de la ora 19. Astfel, vineri 3 august, de la ora 15, va evolua Fanfara din Stamate, urmând, de la ora 17, spectacolul solistei Margareta Clipa și al unor artiști profesioniști din Suceava. Sâmbătă, 4 august, de la ora 17, vor reveni pe scenă artiști profesioniști suceveni, de la 19 fiind programat concertul formației „Haiducii” din București. Duminică, 5 august, de la ora 15, va putea fi ascultată Fanfara din Sf. Ilie, urmată de artiștii profesioniști suceveni, de la 17, și concertul Irinei Loghin. O săptămână mai târziu, pe 12 august, de la ora 17, în același cadru, va avea loc Festivalul „Tarafuri și fanfare”, care îl are ca amfitrion pe maestrul Grigore Leșe. Participă „Lăutarii” din Goicea, Dolj, Nea Costică lăutarul din Cezieni, jud. Olt, grupul vocal instrumental al „Diavolului” din Sighetu Marmației, „Muzicanți din cătunele de munte” de pe Valea Idicelui, jud. Mureș, fanfarele din Forăști și Fântânele, jud. Suceava. Festivalul de artă medievală „Ștefan cel Mare” ajunge anul acesta la a VI-a ediție și va avea loc în perioada 16-19 august. Asupra lui vom reveni pe larg într-un alt articol. Toate manifestările enumerate mai sus au o finanțare de 337.000 lei, ele constituind principalele puncte de atracție ale anului și la care se estimează că vor participa în total circa 14.000 de vizitatori. Directorul Ursu a ținut să precizeze că toate aceste manifestări au fost gândite din considerentul că „una din șansele Sucevei pentru a deveni destinație turistică este evenimentul”, prima încercare fiind anul trecut, când toată luna august a cuprins evenimente culturale, iar publicul sucevean și turiștii au reacționat în mod plăcut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: