Preziceri

Nu puține au fost sondajele din vremea din urmă care să ne prezică ce și cum se va întâmpla duminică. Atâția vor merge la vot, atâția vor sta acasă, câți vor sta cu burta la soare, câți la pădure, chiar câți vor încurca ziua cu noaptea și sâmbăta cu lunea. Și că, la urnă/la urmă va ieși cam așa, după ce s-a ales, s-a fraudat, s-a declarat, s-a constatat, s-a consemnat în procese-verbale. În consecință, luni, oricare ar fi rezultatele (fiindcă și rezultatele sondajelor se cam contrazic), va fi mare scăndălău.
 

L.D. CLEMENT

Va continua marți, cu șanse să mai țină. Dar poate vor obosi și ei, cei cu scandalul; ori se vor reorienta, vor ticlui alte strategii. Îndeajuns să sperăm că fierberea se va potoli, că leul va prinde ceva puteri, că vor veni ploi sănătoase, care să ne scape de secetă și de pericolul de a se scumpi iar tomatele, ardeii și castraveții turcești. Mi-e că se va întâmpla astfel și de când știu că s-au implicat și niscaiva clarvăzători în chestiune, însă ei văd situația mult mai sumbră. Aș înțelege că li se arată cum că nu li se arată. Dar e de bănuit că deocamdată sunt cu totul lipsiți de încredere, oricum i-ar chema și oricare ar fi metoda de sondare a viitorului, fiindcă altfel de mult ar fi căpătat posturi în stat, de mult ar fi apărut un minister al prognozei doar pentru ei, iar situația (bună, rea) ar fi fost clară. Vorba lui Nostradamus (aici, cam răstălmăcită de subsemnatul): „Cei care vor citi aceste rânduri mare bătaie de cap vor avea/ Și doar înțelepții dacă vor pricepe ceva./ Toți prezicătorii-s neștiutori și se-nșală/ Dar vai de voi de nu credeți a lor socoteală!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: