„Adrian Graur – 2012”

Astfel se intitulează o plachetă care ieri, la împlinirea a 65 de ani, i-a fost dăruită prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, până cu puțin timp în urmă (și vreme de 8 ani) rector al Universității „Ștefan cel Mare”. În cuprinsul său semnează peste 50 de persoane, majoritatea din instituția de învățământ superior suceveană, actuali ori foști universitari, apoi reprezentanți ai mediului de afaceri, ai presei (iar „Crai nou” nu putea lipsi!), ai culturii și sportului, printre ei numărându-se, firește, și absolvenți ai universității sucevene.
 

L.D. CLEMENT

Unii au fost lapidari – „Oameni aleși în locuri alese fac istoria acestui loc” scrie, alături de o urare, Adriana Sabău –, alții au comprimat în titluri esența personalității celui evocat – „Un rector cu vocație de arhitect” este imaginea restituită de Elena-Brândușa Steiciuc –, alții i-au adresat mulțumiri sincere – „Vă sunt profund îndatorat pentru că m-ați susținut și că mi-ați dat prilejul să vă cunosc…” scrie Bogdan Ota –, alții au deschis, câte puțin, și din sipetele amintirilor semnificative. Iar doar întâmplarea (înșiruirea alfabetică a semnatarilor) a făcut ca placheta să fie deschisă de un fost ministru al educației, cu mandat mai scurt (așa cum îl au la noi miniștrii) decât cel al rectorului, suceveanul Cristian Adomniței, care, printre altele, spune: „Prestigiul Universității «Ștefan cel Mare» a crescut constant în ultimii ani, în strânsă legătură cu cel al Rectorului său”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: