Două localități noi pe harta meningitei: Pârteștii de Jos și Bălăceana

> Doi băieți de 9 și 10 ani și doi tineri de 21 și 25 de ani au fost internați marți cu diagnosticul de meningită acută virală > Doar 40 de persoane bolnave mai sunt internate la Spitalul Județean Suceava
 

Doi copii și tot atâția adulți de sex masculin din Suceava, Zvoriștea, Pârteștii de Jos și Bălăceana au fost internați marți în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, ei fiind diagnosticați cu meningită acută virală. Cei doi copii au 9, respectiv 10 ani și sunt din Suceava, respectiv Zvoriștea. Celelalte două persoane au vârste de 21 și 25 de ani, fiind din Pârteștii de Jos și Bălăceana; tânărul de 21 de ani este elev la Liceul Particular Nr. 1 Suceava. Numărul bolnavilor de meningită a ajuns la 176, dintre care s-au externat 136. După o perioadă în care s-au raportat către Direcția de Sănătate Publică Suceava circa 10-14 cazuri de meningită zilnic, începând din weekend numărul cazurilor a scăzut la mai mult de jumătate, luni fiind tot 4 cazuri noi internate. Reamintim că meningita acută virală este o boală provocată de un enterovirus, care se localizează în intestinul gros și se transmite, de regulă, prin mâini murdare. Perioada de vară este prielnică pentru apariția unor epidemii de meningită, mai ales la copii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: