În perspectivă

Zece autospeciale pentru intervenții în situații de urgență

Un proiect în stadiu de implementare, în valoare de 33,9 milioane de lei, va aduce în județul Suceava 10 autospeciale de intervenție în situații de urgență, a anunțat președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.
 

Este vorba despre 6 ambulanțe de prim ajutor, o ambulanță de reanimare, două autospeciale complexe de intervenție descarcerare și acordare de asistență medicală de urgență și, de asemenea, despre o autospecială de intervenție cu apă și spumă, de capacitate mărită. Proiectul se numește „Achiziționarea de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale și primului ajutor calificat”, fiind derulat prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Euronest”. „Beneficiem de dotare la standarde internaționale, care va ajuta munca operativă a colegilor care asigură intervenția în situație de urgență, cât și ceea ce înseamnă asistența medicală de urgență și primul ajutor calificat”, a declarat Cătălin Nechifor. Pe de altă parte, prin Programul Operațional Regional, Regiunii de Dezvoltare Nord-Est i s-au alocat, pentru intervalul 2007-2013, 16,24 milioane de euro. Până acum, într-un prim contract, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a primit 6 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă, una de cercetare, una pentru descarcerări grele, precum și o autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență. Județul Suceava ar putea beneficia și de o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. Aceasta grație celei de-a treia cereri de finanțare pe care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Euronest” a depus-o la organismele europene. Procedura vizează achiziționarea a 6 autospeciale, în valoare totală de 14,25 milioane de lei, respectiv câte una pentru fiecare județ component al regiunii. Asociația „Euronest” este rezultatul unui parteneriat între cele 6 județe componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est: Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui și Neamț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: