Universitatea Suceava este fruntașă pe țară în domeniul inventicii

Universitatea „Ștefan cel Mare” ocupă locul I, cu cel mai mare număr de cereri depuse la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), dar și brevete acordate de acest oficiu.
 

Rezultatul se datorează unor profesori universitari preocupați continuu pentru dezvoltarea acestui domeniu, precum prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu și prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, care au sute de invenții la activ. Reamintim că, la sfârșitul lunii mai, prof. univ. dr. Gheorghe Gutt și drd. ing. Mircea Adrian Oroian au participat la Salonul Internațional de Inventică, la Belgrad, Serbia, obținând pentru invențiile prezentate două medalii de aur și una de argint. O altă performanță legată de inventică este că echipa Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor a ocupat primul loc la concursul „Do not give your ideas away” organizat de OSIM. Datorită acestui premiu, echipa suceveană a primit finanțare pentru o vizită de lucru la Oficiul European de Brevete din München. Tocmai pentru dezvoltarea acestui tip de preocupare, inventica, la Universitatea „Ștefan cel Mare” s-a înființat Serviciul pentru transfer tehnologic și companii spin off condus de prof. Gheorghe Gutt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: