Procesul de constituire a consiliilor locale – finalizat

Constituirile de consilii locale din județ s-au încheiat luni după-amiaza, a informat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.
 

Florin Sinescu

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, zece consilii locale sucevene au fost constituite după mai multe convocări, în cazul Consiliului Local al orașului Solca fiind necesare patru convocări, întrucât nu se realiza cvorumul legal de ședință, de două treimi din consilierii aleși. De asemenea, Sinescu a arătat că pentru alte nouă consilii locale din județ a fost necesară convocarea de două sau de trei ori. Odată cu constituirea consiliilor locale au fost aleși și viceprimarii în 109 localități, în timp ce în comunele Dornești, Hănțești, Satu Mare, Slatina și Ulma alegerea viceprimarului s-a amânat pentru o ședință ulterioară. În urma alegerilor locale, în cele 114 localități din județul Suceava au fost aleși 59 de primari din partea PDL, 51 din partea USL și patru independenți. Din cei 109 viceprimari aleși până în prezent PDL are 38, PSD-35, PNL a obținut 25 de viceprimari, UNPR și PPDD trei viceprimari, un viceprimar e PRM, iar cinci viceprimari sunt independenți. În cele 114 consilii locale au fost validați și au depus jurământul un număr 1.528 consilieri locali. “În majoritatea unităților administrativ-teritoriale din județul Suceava procesul de constituire a noilor consilii locale a decurs fără probleme deosebite. În tot județul există acum administrație pusă pe funcții, în exercitarea atribuțiilor, și fiecare comunitate trebuie să știe că este condusă, are consiliu local, primar”, a declarat prefectul de Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: