De barabule

Pe lângă atâtea vești proaste (instabilitate politică, o monedă națională din ce în ce mai firavă, un alt bacalaureat cu rezultate dezastruoase etc.), INS – căruia de curând premierul i-a schimbat doi vicepreședinți, pentru ca ulterior să revină, repoziționându-l pe unul dintre ei – anunță, pentru iunie față de mai, o scădere a prețurilor, adică „o inflație negativă”. Să fie aceasta o… veste bună?
 

L.D. CLEMENT

Doar cât să se sprijine vârful pixului în ea, fiindcă altfel e greu de presupus că cineva va fi simțit și se va fi bucurat de o diminuare a prețurilor cu 0,04%, chit că ea a fost generată, în ansamblu, la mărfuri alimentare și nealimentare (în schimb, crescură prețurile serviciilor). Chit că în tot acest calcul scăderea cea mai însemnată de prețuri – peste 20% – s-a observat la cartofi. Așa încât, dacă trendul s-ar menține, se pare că ni se creează (doar) o dulce predispoziție pentru barabulele naționale și de import. Cu totul neimportantă în vreme ce gândurile ne stau tooot la președinți și parlament, tot la păruielile dintre puteri, la leuțul național și la părăluțele scurse-n vacanțe, chiar la torpoarea acestor zile, de după un bac ce n-a evaluat doar o generație, ci și o bine înrădăcinată mentalitate a măsurilor pe jumătate, sfert și mai nimic. Iar la capătul a cine știe de unde tarlale, prin vămi, autotrenuri, prin depozite și piețe, în mod înduioșător s-au ieftinit cartofii, pe când, în rest, atâtea altele rămân de barabule.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: