Comunicat de presă

Bacalaureat 2012, sesiunea iulie

Consiliul Național al Elevilor, structură reprezentativă a elevilor din învățământul preuniversitar din România, își exprimă îngrijorarea cu privire la calitatea actului educațional, date fiind rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2012.
 

Rezultatele evaluării examenului național de bacalaureat de anul acesta confirmă nevoia introducerii subiectelor de tip diferențiat în funcție de profil și filieră, inclusiv la limba și literatura română. Bacalaureatul diferențiat ar asigura șanse egale elevilor, în ceea ce privește evaluarea în funcție de programa și curriculumul profilului pe care îl urmează. În acest sens, C.N.E. dorește să atragă atenția reprezentanților Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului cu privire la necesitatea unei reforme reale, structurate, adaptate la realitatea societății, care să aibă ca punct de pornire descongestionarea materiei predate la clasă. Consiliul Național al Elevilor dorește să tragă un semnal de alarmă în rândul cadrelor didactice, în vederea stimulării elevilor pentru pregătirea examenului final, astfel încât toți elevii care sunt admiși pentru a susține examenul de bacalaureat, să îl promoveze cu o medie care să reflecte valoarea cunoștințelor acumulate pe parcursul anilor de liceu. Totodată, având în vedere gradul de dificultate progresiv al subiectelor, Consiliul Național al Elevilor îndeamnă elevii să trateze cu seriozitate, responsabilitate și maturitate pregătirea examenului național de bacalaureat, susținut la sfârșitul celor douăsprezece, respectiv treisprezece clase de învățământ preuniversitar. Consiliul Național al Elevilor încurajează cultura învățării ca și concept al educației, învățarea autentică, reală, certificată printr-un examen național de bacalaureat serios, exigent, desfășurat în condiții corecte și adaptate la cerințele actuale ale societății. De asemenea, C.N.E., ca structură reprezentativă a elevilor, își manifestă disponibilitatea de a contribui permanent la îmbunătățirea sistemului educațional românesc, în calitate de organism consultativ al Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului. (Biroul de presă al Consiliului Național al Elevilor)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: